• Gyldne dråper fra en Birøkter på Sola
Rask levering / Rett fra Bikubene / Naturlig & Kortreist

La oss heve smaken til nye høyder

Honning brukt i matretter kan løfte et utsøkt måltid til nye høyder

Honning ristede Peanøtter

INGREDIENSER
1/2 kg ristede usaltede peanøtter uten skall
118 ml Sommer honning
118 ml lys brunt sukker
2 ts Havsalt

 

Sett ovnen på 150 °C. Bland sukker og havsalt godt sammen.
Ha honningen i en varm stekepanne og kok opp. Koke i ca 2 min før du har i peanøttene og tar pannen av varmen. Rør godt så alle nøttene dekkes og ha de deretter over i sukker- og saltblandingen. Rør alt godt sammen, spre deretter nøttene jevnt ut på en bakeplate kledd med bakepapir og sett de i ovnen. Rist de i omlag 25 minutter og rør på dem hvert femte eller tiende minutt. De skal være gylne og blanke. La nøttene avkjøle seg på papiret før de knekkes opp og has på et tett glass eller en boks. 

De er holdbare i omlag to uker. 


Yoghurt med Honning

INGREDIENSER

200 g gresk yoghurt
1 ss Honning
150 g jordbær
2 blader mynte

Yoghurt med honning, jordbær og mynte er en litt sunnere lagvis dessert som ser lekker ut og er kjempeenkel å lage. Kan gjerne spises som en ekstra fristende frokost eller mellommåltid.

1 Bland yoghurt og honning.
2 Kjør jordbærene og myntebladene til en glatt puré. Om du bruker frosne jordbær, varm de over medium varme og så kjør de til en glatt puré.
3 Fordel lagvis i et glass. Topp med jordbær og andre bær.