Slik lager du 

Bivoks Wraps

En enkel måte å erstatte bruk av plastfolie er med bivoks wraps. Disse kan fungere som lokk på glass og skåler men egner seg også godt for innpakining av mat. 


Bivoks wraps

kan brukes flere ganger

Bivoksens atiseptiske egenskaper sammen med harpigsen gjør bivoks wraps godt egnet til bevaring av mat.

Indigienser:

  • 15 ml. Jojobaolie
  • 15 g. Knust harpiks 
  • 70 g. Bivoks
  • 2 Stykker bomullstoff eller lin, ca 25x25cm
  • 2 Stykker bomullstoff eller lin, ca 25x32 cm

Fremgangsmåte:

  1. Legg stoffstykkene på bakepapir og dryss over jojobaolje, knust harpiks og til slutt voksen, slik at det er jevnt fordelt.
  2. Varm det i ovnen i ovene på 125 grader grader celsius i ca 10 minutter til alt er smeltet.
  3. Blnad bland og fordel alt en gang til med å ta brettet ut stryke forsiktig over med gafel eller pensel. Stoffet skal være helt bløtt. 
  4. Løft opp i to hjørner når ingredienserne er godt blandet på stoffet.Lar dryppe litt av. Bruk gjerne klesklyper av tre, hvis de er for varmt til å holde.
  5. Lufttørk stoffet i 20-30 sek. eller til man merker at den ikke lengre er våt.
  6. Legg til avkjøling på en bakerist

Tips:

  • Det er også mulig å lage matposer av beewraps. Du må da først sy en liten pose. Legg bakepapir i den mens du vokser den slik at ikke den klistrer sammen i bakeovn. 
  • Du kan også bruke strykejern til å lage dine beeswraps i stedet for at bruke ovnen. Bruk bakepapir som underlag, legg på stoffet og alle ingrediensene som nevn i oppskriften og legg et nytt lag med bakepapir oppå og stryk det hele med strykejern.

OBS:

  • Vær forsiktig slik at du ikke brenner deg selv. Bruk tang eller klesklyper av tre når du handterer de varme klutene.
  • Jojobaolje brukes da den har lang holdbarhet og ikke harskner og ikke kan nedbrytes av bakterier. 
  • Harpiks brukes både til å motvirke bakterievekst, men også at beeswraps klistrer bedre. 
  • Etter bruk vask beeswrapsen i lunkent vann med litt oppvaskmiddel, hvis nødvendig. Når den sprekker og ikke er pent lenger går det an å oppfriske den som ny med å legge den mellom bakepapir og stryke over med høy temperatur. 
  • Ikke bruk beeswrapsen til kjøtt eller fisk.