Slik lager du 

Honning Ristede Peanøtter

Her bruker vi Honning for å gjøre peanøtter enda mer utsøkte. God som en energi rik mellom måltid eller litt kos når du fortjener noe ekstra. 


Ingredienser:

  • 1/2 kg ristede usaltede peanøtter uten skall
  • 118 ml Sommer honning
  • 118 ml lys brunt sukker
  • 2 ts Havsalt

Fremgangsmåte:

  1. Sett ovnen på 150 °C. 
  2.  Bland sukker og havsalt godt sammen.
  3. Ha honningen i en varm stekepanne og kok opp. 
  4. Koke i ca 2 min før du har i peanøttene og tar pannen av varmen. Rør godt så alle nøttene dekkes av med Honning.
  5. Ha de deretter over i sukker- og saltblandingen. Rør alt godt sammen, spre deretter nøttene jevnt ut på en bakeplate kledd med bakepapir og sett de i ovnen. 
  6. Rist / stek de i omlag 25 minutter og rør på dem hvert femte eller tiende minutt. De skal være gylne og blanke. 
  7. La nøttene avkjøle seg på papiret før de knekkes opp og has på et tett glass eller en boks.